Albufeira

Vackra stränder kombinerat med vacker gammal stadskärna

Albufeira är en livlig turiststad med ett brett utbud av restauranger, barer och nattklubbar som lockar besökare från hela världen.

broken image

Gamla stan
Gamla stan i Albufeira, även kallad "Cidade Velha" på portugisiska, är en av de mest karakteristiska och charmiga delarna av staden. Den historiska stadskärnan är belägen på en kulle som ligger över Albufeiras strandpromenad och är omgiven av en stadsmur som daterar sig tillbaka till den moriska tiden.

Gamla stan är rik på historia och har genomgått flera perioder av förändringar och ockupationer under århundradena. Området var tidigare en viktig handelsplats för fiske och handel under den romerska perioden. Under arabisk tid blev Albufeira en viktig hamn och befästes med en mur som skydd mot angrepp. Under medeltiden var staden en viktig punkt på den portugisiska handelsvägen, och många byggnader i gamla stan dateras till denna period.

Här hittar man också den vackra kyrkan Igreja Matriz, som ligger på huvudtorget i staden. Andra sevärdheter inkluderar det imponerande klocktornet, stadsmuren, och den gamla fästningen som ligger på en höjd ovanför staden och erbjuder en fantastisk utsikt över Albufeira och havet.

Gamla stan är också känd för sina smala gränder, kullerstensgator och traditionella vita hus med färgglada dörrar och fönsterluckor. Här finns också många restauranger, barer och butiker som erbjuder lokal mat och souvenirer till turister.

broken image

Igreja Matriz
Kyrkan byggdes ursprungligen på 1500-talet men har genomgått flera ombyggnader under årens lopp. Den nuvarande fasaden i barockstil dateras till 1700-talet.

Igreja Matriz är känd för sin enastående arkitektur och är en av de mest imponerande byggnaderna i Albufeira. Kyrkan har ett stort runt klocktorn som kan ses från hela gamla stan. Interiören är också mycket vacker, med en öppen hall som leder till ett högaltare och flera sidokapeller. Kyrkan har också en vacker målning av den heliga jungfru Maria.

Utöver sin arkitektur och konst är Igreja Matriz också en viktig symbol för det kulturella och religiösa arvet i Albufeira. Kyrkan används fortfarande för gudstjänster och ceremonier, och besökare är välkomna att delta i dessa om de är intresserade.

Hamnen
Hamnen i Albufeira har flera bryggor som är upptagna av en mängd olika båtar, från fiskebåtar till stora segelbåtar och motorbåtar. Besökare kan ofta se fiskare som kommer in med sina fångster på morgonen eller segelbåtar som lägger till efter en dag på havet.

Det finns också flera företag som erbjuder båtturer från hamnen i Albufeira, där besökare kan upptäcka de vackra grottorna längs kusten eller titta på delfiner som leker i vattnet.

Hamnen har också flera restauranger och barer där besökare kan njuta av en måltid eller en drink medan de njuter av utsikten över hamnen och havet.

Stränder
Stränderna i och runt Albufeira är fantastiska och erbjuder turkosblått vatten och mjuk sand. Om man har hyrbil kan man utforska mängder med stränder i närheten. Men det finns också bra strandliv på gångavstånd från centrum.

Praia dos Pescadores ligger bara några minuters promenad från stadens centrum och är en av de mest populära stränderna i Albufeira. Stranden har fin sand, kristallklart vatten och många bekvämligheter som restauranger, barer och toaletter.

Praia do Túnel (även kallad Praia do Peneco) ligger precis vid foten av gamla stan och är en annan populär strand i Albufeira. Besökare kan nå stranden genom en tunnel som leder genom klipporna, vilket ger en unik och spännande upplevelse. Stranden har fin sand, kristallklart vatten och bekvämligheter som restauranger och barer.

Utanför stan finns stränder som Praia da Coelha, Praia de São Rafael, Praia da Falésia och Praia do Castelo. Alla dessa är galet vackra stränder som är väl värda ett besök.

broken image

Golf
Albufeira är omgivet av flera golfbanor i vackra natursköna områden. Cirka 10 minuter med bil från Albufeira, i Falesia, hittar man Pine Cliffs Golf & Country Club. Detta är en 9-hålsbana med vacker utsikt över Atlanten.

15 minuter från Albufeira, i Guia, finner man Salgados Golf Course som är en 18-hålsbana.

Åker nab till Vilamoura hittar man också ett flertal vackra golfbanor, inklusive Oceanico Old Course, Pinhal Golf Course, Vila Sol Golf Course och Laguna Golf Course.

Klimatet
Sommarmånaderna (juni till september) är vanligtvis torra och soliga med höga temperaturer som kan nå upp till 30-35 grader Celsius. Natttemperaturerna är också varma och ligger vanligtvis på runt 20-25 grader Celsius. Det är den mest populära tiden att besöka Albufeira på grund av det fina vädret och de varma stränderna.

Under hösten (oktober till november) sjunker temperaturen gradvis, men dagarna är fortfarande varma med temperaturer som ligger på runt 20-25 grader Celsius. Natttemperaturen sjunker något, men ligger fortfarande på runt 15-20 grader Celsius.

Vintrarna (december till februari) i Albufeira är milda och fuktiga med dagstemperaturer som ligger på runt 15-20 grader Celsius och natttemperaturer på runt 10-15 grader Celsius. Det kan finnas perioder av regn under vintern, men soliga dagar är också vanliga.

Våren (mars till maj) är en trevlig tid att besöka Albufeira då temperaturen gradvis stiger och dagarna blir längre. Dagstemperaturen ligger vanligtvis på runt 20-25 grader Celsius, medan natttemperaturen ligger på runt 10-15 grader Celsius. Det kan också finnas perioder av regn under våren.

De flesta besökare föredrar att besöka Albufeira under sommarmånaderna, men även våren och hösten kan vara trevliga tider att besöka för de som vill undvika de större folkmassorna och njuta av mildare temperaturer.